Hoe ongezond is nagelbijten?

531

advertisement

Wat zijn de schadelijke effecten van nagelbijten?

Constant op je nagels sabbelen, bijten en kluiven verpest je nagels, want nagels zijn gevoelig. Als je de nagelriem veel geweld aandoet, stoort dat de nagelgroei. De kans is groot dat er voorgoed kleine nagels overblijven. Ook kan nagelbijten leiden tot ernstige afwijkingen die behandeld moet worden. Daarnaast leidt het tot eczeem, opzwellingen en infecties.

Krijg je veel bacteriën binnen als je nagelbijt?

Er zitten enorm veel bacteriën op je handen en vingers. Je kunt beter iemand een tongzoen geven dan een hand. Maar met nagelbijten krijg je maar kleine hoeveelheden bacteriën binnen. Als je gezond bent, dan kan je afweersysteem hier heel goed mee omgaan. Die bacteriën, dat levert geen problemen op.

Is nagelbijten goed voor je immuunsysteem?

Het binnenkrijgen van verschillende soorten bacteriën is van jongs af aan nodig om je immuunsysteem te activeren en te verbeteren. Als je niett je handen wast, overal aanzit en dan je vingers in je mond steekt, kan dat  je immuunsysteem versterken. Maar nee, de nadelen van nagelbijten zijn groter dan het verbeteren van je immuunsysteem. Kinderen kunnen beter honden en katten aaien, in de natuur spelen of een hap zand nemen.”

Wat als je stukjes nagel binnenkrijgt?

Dat is gelukkig helemaal niet erg. De nagels bestaan uit keratine de maagsappen breken breken keratine af en verteren de nagels.”

 

 

 

advertisement

advertisement